Επιτέλους! Ήρθαν τα Χριστούγεννα.

Οι μαγαζάτορες ξεκίνησαν  να στολίζουν τις βιτρίνες τους, Το οικοσύστημα των social media κατακλύζεται από videos, stories, posts, Tik-Tok, #Christmas Mood # Christmas days #Christmas στο γραφείο. Η υπερκαταναλωτική μανία σε πιάνει δυνατά από τα μαλλιά και το αίσθημα του μη κορεσμού δίνουν και παίρνουν. Δικαιολογείς τον εαυτό σου για να ξοδεύεις όλο και πιο πολύ. Με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια για το σπίτι, να θες να στολίσεις μέχρι και το χαλάκι της εισόδου, όλοι και όλα να εναρμονιστούμε με το Christmas spirit. Ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα, πόσο μάλλον για το πολυπόθητο Χριστουγεννιάτικο δώρο που περιμένουμε ευλαβικά να μπει.

Κάθε χρόνο που μεγαλώνω, θυμάμαι όταν ήμουν μικρή και έγραφα γράμμα στον Άγιο-Βασίλη με το τι θέλω να μου φέρει. Λίστα ολόκληρη, Μάλιστα! Είμαι από τις τυχερές γενιές που με θυμάμαι να παίζω, να βρίσκω χαρά στα παιχνίδια μου και να μην λιώνω σε ένα tablet. Ξέγνοιαστά συναισθήματα, όμορφα συναισθήματα που ταυτίζονται με αξέχαστες μυρωδιές Χριστουγέννων. Από τα κουλουράκια της μαμά μου, την γαλοπούλα, την βασιλόπιτα, την άχνη από το κουραμπιεδάκια, Τα ατελείωτα μελομακάρονα.

Για κάποιους τα Χριστούγεννα σημαίνουν οικογενειακές στιγμές, εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι κάτι ενδιάμεσο. Το θέμα είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου και μετά με τους γύρω σου. Άλλωστε δεν είναι υποχρέωση ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να έχεις καλή διάθεση, πρέπει να χαμογελάς, πρέπει να είσαι χαρούμενος. Ποιος το λέει αυτό; Δεν καταλαβαίνω γιατί τα Χριστούγεννα πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου για να φαίνεται καλά εάν δεν είναι, μόνο και μόνο επειδή πρέπει. Είναι τόσο υπέροχο να ζεις κάθε χρόνο την μαγεία των Χριστουγέννων, να αναβιώνεις αυτό το συναίσθημα που είχες όταν ήσουν παιδί. Η αγνότητα, η παιδικότητα, η ξεγνοιασιά. Θυμάμαι το γράμμα μου στον Άγιο Βασίλη ήταν  τελετουργία. Και τώρα κάθε φορά που πάω να γράψω μεγάλη πια-αυτό που εύχομαι δεν είναι το καινούργιο παιχνίδι, αλλά η υγεία μου. Να είμαι καλά, Να νιώθω καλά. Και κάθε Χριστούγεννα που έρχονται είναι πολύ όμορφο να σκέφτεσαι τους στόχους σου στην τωρινή χρονιά, πόσους πέτυχες, πόσους έχεις in progress, πόσους δεν έχει κάνει ακόμα start. Μετά τα θέλω σου! Αυτά που θέλεις να κάνεις τόσο πολύ και το έχεις αποφασίσει, ή δεν το έχεις αποφασίσει, που φοβάσαι-που δεν φοβάσαι, που τολμάς, τόλμησες να αλλάξεις με τις όποιες συνέπειες.

Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την ειρήνη με τον εαυτό σου, την αγάπη για τις επιλογές σου και την χαρά από τα αγνά αληθινά σου συναισθήματα. Να αισθάνεσαι, να ζεις, να ονειρεύεσαι να βλέπεις για εκατοστή φορά Mια βραδιά στο Notting Hill ενώ τα φωτάκια του δέντρου αναβοσβήνουν και όλο το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα. Κλισέ; όσο δεν πάει, είμαι σίγουρη.

Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ έλεγε πως  «καλύτερα να ξεκινάς από μια κατάσταση κλισέ και να καταλήγεις στην πρωτοτυπία, παρά το αντίστροφο». Δεν είναι κακό να αφήνεις να βγει στην επιφάνεια  από το παγόβουνο των συναισθημάτων σου, να τόσο δα λίγο από την καλά κρυμμένη παιδικότητα σου. Να αφεθείς και να θέλεις να ζεις την ζωή σου στο έπακρο με τον έρωτα της ζωή σου, όπως η μικρή μπαλαρίνα που τυλίχτηκε στις φλόγες με τον Μολυβένιο στρατιώτη, πεθαίνοντας για την θυσία της αγάπης τους. Μήπως να σταματήσεις να παραπονιέσαι και να ξεκινήσεις να χτυπάς το μικρό τύμπανο της καρδιά σου; Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα, είναι αυτά που είναι μέσα μας.

Newsletter