Πες την αλήθεια…

Πόσες φορές σου έχει τύχει να περπατάς έξω από ένα κατάστημα και ξαφνικά να βλέπεις  ένα τέλειο φόρεμα στην βιτρίνα, και που στο μυαλό σου έχεις κάνει συνειρμούς όπως ‘’Που θα το φορέσω’’, ‘’Πως θα το συνδυάσω’’ και άλλα τέτοια;  Στη συνέχεια, όμως όταν έρχεται η στιγμή να το δοκιμάσεις τελικά ανακαλύπτεις ότι δεν είναι τόσο ταιριαστό επάνω σου. Γιατί συμβαίνει αυτό θα αναρωτιέσαι; Η απάντηση είναι απλή. Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου θα διαπιστώσεις ότι κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή. Άρα, μαζί με κάθε γυναίκα και κάθε σωματότυπος είναι ξεχωριστός, γιατί έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο!

Είναι λογικό επομένως, να μην ταιριάζουν απόλυτα όλα τα ρούχα πάνω σου. Γι’ αυτό σήμερα θα σε βοηθήσω να καταλάβεις τι σωματότυπο έχεις και την επόμενη φορά θα μοιραστώ μαζί σου tips & tricks για να κάνεις πιο σωστή επιλογή ρούχων ώστε να αναδείξεις το σώμα σου και τα όμορφα χαρακτηριστικά του.

Τα πρώτα βήματα:

Υπάρχουν 4 διαφορετικοί σωματότυποι που στην μόδα ονομάζονται: τρίγωνο, ανάποδο τρίγωνο, ορθογώνιο και κλεψύδρα. Για να καταλάβεις σε ποιον από τους 4 τύπους ανήκεις και να απαντήσεις στην ερώτηση ” Τι σωματότυπο έχω; ” το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά από έναν καθρέπτη και να παρατηρήσεις το σώμα σου.

τι σωματότυπο έχω

1.Τρίγωνο

O σωματότυπος τρίγωνο χαρακτηρίζεται από γεμάτους γλουτούς, και στενούς ώμους. Εδώ, το κάτω μέρος του σώματος έχει μεγαλύτερη περίμετρο από το πάνω μέρος που είναι πιο αδύνατο, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι η λεπτή και καλοσχηματισμένη μέση.

2. Ανάποδο τρίγωνο

Από την άλλη, το ανάποδο τρίγωνο όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι εντελώς αντίθετο με το τρίγωνο. Στον συγκεκριμένο σωματότυπο οι ώμοι είναι φαρδύτεροι από την περιφέρεια. Οι ώμοι είναι καλοσχηματισμένοι και η μέση ξεχωρίζει λίγο ή καθόλου. Οι γοφοί είναι στενοί κα τα πόδια συνήθως όμορφα και λεπτά.

3. Ορθογώνιο

Ο ορθογώνιος σωματότυπος είναι συμπαγής, με βαρύ και γεμάτο σκελετό. Η σιλουέτα έχει ίσια γραμμή, η μέση ξεχωρίζει ελάχιστα ή καθόλου. O συγκεκριμένος σωματότυπος φοράει συνήθως το ίδιο νούμερο στο πάνω και κάτω μέρος του σώματος. Το στήθος και η περιφέρεια έχουν περίπου την ίδια περίμετρο.

4. Κλεψύδρα

Στον σωματότυπο οι ώμοι έχουν περίπου την ίδια περίμετρο με την περιφέρεια και η μέση είναι μικρότερη, λεπτή και καλοσχηματισμένη.

Βέβαια εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι το πώς θα ντυθείς εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες εκτός από σχήμα του σώματός σου και μερικοί από αυτούς είναι: Το ύψος του σώματός σου, των ποδιών σου, το μήκος των χεριών σου αλλά και ύψος του λαιμού σου. Όλα αυτά  φυσικά θα τα αναλύσουμε σιγά σιγά στα επόμενα άρθρα μου.

P.S: Και αν σκέφτεσαι πως βάλαμε ένα άρθρο πέρι styling σε portal ευεξίας, γι’ αυτό: Γιατί το σώμα μας το αγαπάμε, έτσι ακριβώς όπως είναι και μας αξίζει να νιώθουμε καλά με/σε αυτό χωρίς εξαιρέσεις.

Έτοιμες λοιπόν για τα επόμενα μαθήματα styling;

Newsletter