Βράδυ φθινοπώρου. Ακούω στο ραδιόφωνο όμορφες μελωδίες. Κλείνω τα μάτια κι ονειρεύομαι. Ταξιδεύω. Σκέφτομαι μέσα μου πόσο μας χαλαρώνει η μουσική. Λειτουργεί σαν καταπραϋντικό απέναντι στο άγχος και στην πίεση της καθημερινότητας. Τι όμορφα συναισθήματα νιώθεις και τι ξεχωριστές σκέψεις κάνεις, ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι.

Αλήθεια πώς θα ήταν η ζωή του ανθρώπου χωρίς την μουσική; Αδιάφορη θα σας απαντούσα. Άχρωμη, μονότονη, βαρετή, ανέκφραστη. Η μουσική σε βοηθάει να χαλαρώνεις, να χαμογελάς, να αισιοδοξείς, να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να ελπίζεις. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν άνθρωποι, αυτή ξέρει να μας φτιάχνει τη διάθεση, χαρίζοντάς μας την πιο όμορφη συντροφιά. Σκεφτείτε μια όμορφη ή δύσκολη στιγμή της ζωής σας, που δεν είχατε για συντροφιά κάποιο ωραίο τραγούδι που να σας κάνει να ερωτευτείτε περισσότερο, να μελαγχολήσετε, να χαμογελάσετε. Να ζήσετε.

Με τη μουσική ζωγραφίζεις ήχους, πετάς στα αστέρια, γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το κυριότερο επικοινωνείς.

Άλλωστε αυτό που ονομάζουμε μουσική σήμερα υπήρχε ήδη από τα αρχαία χρόνια. Με διαφοροποιήσεις βέβαια, αλλά δεν έπαυε να είναι τρόπος ζωής και διασκέδασης. Πατέρας της μουσικής θεωρείται ο Πυθαγόρας, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια της οργάνωσης και ταξινόμησης , αλλά και της φιλοσοφικής ερμηνείας της μουσικής, ώστε να αποτελεί διδακτική ύλη για τους νέους. Δημιούργησε πολλές θεωρίες όπως η Αρμονία των Σφαιρών και η Πυθαγόρειος Κλίμακα.

Ο ρόλος της μουσικής στην ζωή μας δεν είναι τόσο ανιαρός όσο νομίζουμε. Κινεί τα νήματα της ζωής αφού σε μερικές περιπτώσεις αυτή μας επηρεάζει. Επηρεαζόμαστε από μελωδίες, ερμηνευτές, στιχουργούς. Έίναι κάτι σαν την πένα της δικής μας ζωής. Αφηνόμαστε σε συναισθήματα για να τα ζήσουμε μέσω της μουσικής. Παρ’όλα αυτά υπάρχει και μία μάζα ανθρώπων που ακούνε μουσική μόνο για να διασκεδάσουν. Χωρίς να νιώθουν και να επηρεάζονται από κανένα στίχο και καμία μελωδία. Έστω κι έτσι όμως, η μουσική εισβάλλει στην ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα: Uplifting Playlist

Αμοιβαία τα αισθήματα μεταξύ ανθρώπου και μουσικής. Κάθε μουσική διαμορφώνεται από το κοινωνικό περιβάλλον που γεννιέται και επηρεάζει την αντίληψη των ανθρώπων που απαρτίζουν το κοινωνικό περιβάλλον.

Προσπάθησε να γίνεις ο καλύτερος ακροατής της ζωής σου και να επιλέξεις μόνο σου την μουσική που πραγματικά θες. Η μουσική σου ανήκει…

“H μουσική είναι η μόνη γλώσσα που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει.Ο μόνος τρόπος συνεννόησης.Είναι μια αδελφοσύνη. Να το θυμάσαι φίλε μου,κάποτε δεν θα χρειάζεται να μιλάμε…” ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από το https://frapress.gr/2014/10/music-life/

Newsletter