Ώρα για αλλαγές, για μια φρέσκια αρχή!

Αν οι μέρες και οι εποχές είχαν χρώμα, τα Χριστούγεννα θα ήταν έντονο κόκκινο, βαθύ πράσινο, ίσως και λίγο χρυσό. Αντίθετα ο Ιανουάριος θα είχε ήρεμες και καθαρές αποχρώσεις, όπως το γκρι, λίγο ροζ, ίσως και απαλό πράσινο. Έτσι ακριβώς βλέπω τα πράγματα. Ανυπομονώ για τις γιορτές και ευχαριστιέμαι κάθε στιγμή, όλο το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις. Όταν όμως αλλάζει ο χρόνος  είμαι έτοιμη να αλλάξω κι εγώ. Θέλω να ξεστολίσω το σπίτι, και από γιορτινό και λαμπερό να γίνει το ησυχαστήριό μου, να καθαρίσει από τις χρυσόσκονες και να γεμίσει υποσχέσεις και στόχους για το αύριο. Και ακριβώς αυτό έχω την ευκαιρία να κανω. Μία φρέσκια αρχή, με έναν ολόφρεσκο χρόνο. 

Υπάρχει κάτι εκπληκτικά ελπιδοφόρο στην νέα αρχή.

Είναι μια τεράστια ευκαιρία να δει κάποιος τα πράγματα με νέα, φρέσκια ματιά. Νέος χρόνος, νέα όνειρα, φρέσκια αρχή. Είναι η καλύτερη περίοδος για να σκεφτώ, να κάνω μία ανασκόπηση και αξιολόγηση του έτους που πέρασε και να βάλω τους νέους μου στόχους. Προσωπικά λατρεύω αυτήν την αίσθηση της φρέσκιας αρχής, της νέας ευκαιρίας που παρουσιάζεται μπροστά μου σαν λευκός καμβάς, έτοιμος να υποδεχτεί τα νέα μου σχέδια και να σβήσω περασμένες πληγές και αποτυχίες, με την έμπνευση και τις νέες ιδέες να κατακλύζουν την σκέψη μου. 

Δεν περιμένω έναν χρόνο γεμάτο επιτυχίες και ευκολίες, όσο κι αν θα μου άρεσε. Αυτό που ζητώ είναι να έχω την δύναμη να δεχτώ με γαλήνη, αλλά και να αντιμετωπίσω αυτά που θα έρθουν μπροστά μου και να ελπίζω για το καλύτερο. Αισθάνομαι έτοιμη να ζήσω όλες τις στιγμές μου, ευχάριστες ή λιγότερο ευχάριστες, δυνατές ή ήρεμες και ανιαρές. Είμαι έτοιμη να φτιάξω το καινούριο μου πρόγραμμα και να το ακολουθήσω ή να το αλλάξω άλλες είκοσι φορές. Δεν φοβάμαι την αποτυχία, άλλωστε έχω αποτύχει σε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα  έχω επιτύχει. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει την γεύση των επιτυχιών μου ακόμη πιο γλυκιά, αντί για άνοστη και συνηθισμένη.

Ο νέος χρόνος ήρθε και εγώ τον καλωσoρίζω με μια μεγάλη αγκαλιά. Μέχρι στιγμής δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως, είναι σαν καινούριο παιχνίδι μέσα στο κουτί του, αστραφτερό και αχρησιμοποίητο ακόμη, μυρίζει καινουργίλα. Και όπως κάθε παιδί, έτσι κι εγώ ανυπομονώ να ανοίξω το δώρο μου και να αρχίσω το παιχνίδι. Και υπόσχομαι να μην βαρεθώ, θα ασχολούμαι κάθε μέρα με το ίδιο ενδιαφέρον, για τουλάχιστον 365 μέρες..!

❤️ Φωτογραφία: Roman Koval

Newsletter