Giveaway από το Better Living & την X4 Nutrition! Βρες το post μας στο Instagram, ακολούθησε τις οδηγίες και μπες στην κλήρωση για το πακέτο δύναμης! Ο διαγωνισμός ισχύει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου!!!

Στην περίοδο που διανύουμε η θωράκιση του ανοσοποιητικού είναι μείζονος σημασίας. Η πανδημία που έχει όνομα COVID-19, πλήττει αυτή την στιγμή τον πλανήτη και μας έχει θορυβήσει όλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και σωστά αφού το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την γραμμή άμυνας του ανθρώπου, απέναντι σε κάθε παθογόνο μικροοργανισμό που μπορεί να τον οδηγήσει στο να νοσήσει.

Ακούγοντας αυτή την ανάγκη αναγνωρίζουμε ότι η μη ισορροπημένη διατροφή και η ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά  και ιδιαίτερα σε θρεπτικά συστατικά, υψηλής διατροφικής αξίας, μπορεί να βλάψει τις ανοσολογικές λειτουργίες ενός ανθρώπινου οργανισμού.

Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μας δηλώνουν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όταν προσλαμβάνονται σε υψηλές δόσεις, λίγο περισσότερο από την συνιστώμενη ημερήσια δόση, συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση της άμυνας του οργανισμού απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Και έτσι φτιάξαμε για εσάς ένα πακέτο δύναμης και θωράκισης του ανοσοποιητικού προσφορά της εταιρείας BetterYou. Επιλέξαμε την εταιρεία betteryou γιατί ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύουν πως η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών μέσω στοματικού ψεκασμού μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματικός από παραδοσιακές ταμπλέτες ή κάψουλες.

Συγκεκριμένα το πακέτο περιέχει:

  1. Vitamin C oral spray

Ο ρόλος της vit C στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι αναμφισβήτητη. Η βιταμίνη C, συμβάλει στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντοχή του οργανισμού σε λοιμώξεις.

Η υπογλώσσια πρόσληψη έχει αποδειχθεί ως μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος απορρόφησης των συμπληρωμάτων διατροφής. Ο μηχανισμός βασίζεται στο πλούσιο φλεβικό σύστημα που υπάρχει εντός της στοματικής κοιλότητας, προκειμένου η βιταμίνη να διοχετεύεται απευθείας στη ροή του αίματος.

 

  1. Εξειδικευμένο προβιοτικό

Έχει βρεθεί ότι τα προβιοτικά αποτρέπουν στην ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία  είναι «ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες, ωφελούν γενικά την υγεία του ανθρώπου»

Το Lactobacillus paracasei CASEI 431® είναι ένα από τα πιο διερευνημένα στελέχη προβιοτικών.  Έχει αναφερθεί σε περισσότερες από 80 επιστημονικές δημοσιεύσεις, έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες άτομα, σε πάνω από 20 κλινικές δοκιμές, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε μια μεγάλη μελέτη σχετικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Clinical Nutrition. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ικανό από μόνο του να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας στη βελτίωση των ανοσολογικών αντιδράσεων και στη μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.

  1. Vit D3 & Κ2

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χορήγηση αυξημένης ποσότητας βιταμίνης D, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ιογενείς λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, μειώνοντας την παραγωγή προφλεγμονωδών ενώσεων στο σώμα. Επίσης η αυξημένη βιταμίνη D στο αίμα, έχει συνδεθεί με την πρόληψη άλλων χρόνιων παθήσεων όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η βιταμίνη D3 προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ η παρατεταμένη χορήγηση της σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη συγκέντρωση πρωτεϊνών, των οποίων η ενεργοποίηση εξαρτάται από τη βιταμίνη Κ2, που λειτουργεί ως συμπαράγοντας.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 28 ατόμων συνέκρινε ένα στοματικό spray βιταμίνης D με μία αντίστοιχη ταμπλέτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν διπλάσια απορρόφηση στα άτομα που χρησιμοποίησαν τον στοματικό ψεκασμό, σε διάστημα 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα, οι αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν 228% υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης D (2,28 φορές περισσότερο) στον οργανισμό τους.

Newsletter