Τριήμερο ενόψει και ετοιμάζω βαλίτσες για τεσσερις, για νέους προορισμούς!

Πλέον, όταν λέμε βαλίτσες εννοούμε έναν σάκο. Κι όταν λέμε προορισμό, εννοούμε το χωριό μου.. Κι όμως, και μόνο που σκέφτομαι την πρωινή δροσιά, την θέα στο βουνό από το παράθυρο, τον πεντακάθαρο αέρα να φτάνει στα ρουθούνια μου με μια υποψία γιδίλας και στάνης (ακούγεται λιγουλάκι χάλια αλλά μου αρέσει πολύ),ανυπομονώ κι  ενθουσιάζομαι, τόσο που θέλω απλά να πάρω τα κλειδιά μου και να φύγω.

Όταν κανονίζαμε παλαιότερα διακοπές, είτε σαββατοκύριακο, είτε τριήμερο, είτε περισσότερες ημέρες, έμπαινα στην ζώνη της απόλυτης τρέλας. Ξόδευα πάνω από μία εβδομάδα προσπαθώντας να σκεφτώ κάθε πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει, έτσι ώστε να πάρω μαζί μας τα απαραίτητα για να μην λείψει απολύτως τίποτα στα παιδιά, να μην τρέχουμε γύρω ψάχνοντας κάτι που χρειαζόμαστε, και άλλα πολλά… Το αποτέλεσμα ήταν να πηγαινοφέρνω άπειρα ρούχα που βέβαια δεν φορούσαμε, και να κουβαλάω τσάντες γεμάτες πράγματα που δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ.

Ναι, είμαι ψυχαναγκαστική, και υπάρχουμε μπόλικοι εκεί έξω. Πράγμα που σημαίνει ότι υποβάλλω τον εαυτό μου σε διάφορα μικρά βάσανα, ένα από αυτά το να θέλω να είμαι πάντα προετοιμασμένη για οτιδήποτε, ακόμη και περιπτώσεις απίθανες. Ήρθε όμως η στιγμή που κάτι άλλαξε μέσα μου και άρχισε ξαφνικά να με γοητεύει η απλότητα και να με πνίγει το πολύπλοκο. Εφόσον, λοιπόν, θα φύγω μόνο για τριήμερο και όχι για 3 μήνες, το πράγμα πάει ως εξής:

Αν θέλω να διαβάσω, θα διαλέξω ένα βιβλίο κι όχι ολόκληρη τριλογία (ναι, ο στόχος είναι να απέχω λίγο από το instagram και τα λοιπά), αν η μικρή μου θέλει να παίξει, θα πάρει μια δυο κούκλες και όχι όλο της το σόι. Αν η μεγάλη μου κόρη θέλει να ακούσει μουσική, θα πάρει ένα ζευγάρι ακουστικά κι όχι όλα τα ακουστικά που υπάρχουν στο σπίτι για εφεδρεία (μάλλον ο ψυχαναγκασμός είναι μεταδοτικός..). Αν προκύψει κάτι άλλο, υπάρχουν πολλά καταστήματα για να μας βοηθήσουν.

Η απλοποίηση της ζωής για άτομα σαν κι εμένα, είναι στην αρχή δύσκολη διαδικασία, τώρα όμως που έχω βάλει μπρος δεν την αλλάζω με τίποτα. Για να ετοιμαστώ θέλω περίπου 10 λεπτά. Τώρα μένει να την εφαρμόσω και στην υπόλοιπη ζωή μου. Σιγά σιγά, δεν βιαζόμαστε.

Newsletter