Tο δέρμα  είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας. H κύρια λειτουργία του είναι η προστασία  απ’ τα εξωτερικά ερεθίσματα καθώς μας προειδοποιεί για την ύπαρξη κινδύνων, όπως η υψηλή θερμοκρασία και το αίσθημα πόνου ή κνησμού, αλλά και από τις εσωτερικές μας διεργασίες, όπως το στρες, ο φόβος, η έλλειψη ύπνου, η έλλειψη βιταμινών.

Το δέρμα μας αντιλαμβάνεται τα πάντα -και μας προστατεύει, γι’ αυτό και χρειάζεται να το κοιτάξουμε, να το αγκαλιάσουμε, δίνοντάς του μερικές στιγμές περιποίησης. Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε και θα εκτεθούμε περισσότερο στον ήλιο, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η φροντίδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε όμορφες στιγμές χωρίς προβλήματα.

Ενυδάτωση, αμβροσία για το δέρμα

Η ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό, είναι το πιο σημαντικό στάδιο για να έχουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Το δέρμα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει ανάγκη την ενυδάτωση και την  οξυγόνωση- όπως ακριβώς και όλο το σώμα μας, για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Αντίθετα , ένα αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως φλεγμονές και εξάρσεις ακμής, αύξηση των λεπτών γραμμών και  πρόωρη γήρανση.

Μερικά χρήσιμα tips για την ενυδάτωση- ειδικά τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία:

Αρχικά “κλέψε” 15 λεπτά  απ’ το χρόνο σου για σένα μόνο…

  • Ξεκίνα την μέρα σου  με ένα καθαριστικό της αρεσκείας σου -υπάρχουν πολλά στο εμπόριο για όλες τις προτιμήσεις.
  • Πάρε το χρόνο σου, αλλά και τις  αναπνοές σου, για να ξεκινήσεις την διαδικασία ενυδάτωσης. Όσο καλύτερες οι συνθήκες, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.
  • Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό προϊόν που να σου αρέσει και φρόντισε να σε καλύπτει και να  φτιάχνει τη διάθεση σου. Το καλύτερο ενυδατικό προϊόν είναι αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες- υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα στην αγορά. Είναι πολύ βασικό να επιλέξεις  το  κατάλληλο, με την ιδανική σύνθεση για τον τύπο του δέρματος σου. 
  • Αν έχεις τάση ξηρότητας,  μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, που έχουν πλούσια κρεμώδη υφή. 
  • Αν έχεις λιπαρό δέρμα, επίλεξε gel μορφή η oil free. 
  • Σε θαμπό και κουρασμένο  δερμα δοκίμασε ένα booster βιταμινών σε μορφή serum μαζί με κρέμα.
  •  Αν έχεις  δέρμα με τάση ακμής, σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις τα βαριά έλαια και να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που θα σου συστήσει ο δερματολόγος σου. Αφού λοιπόν έχεις καθαρίσει πλήρως την επιδερμίδα του προσώπου σου- κάθισε   αναπαυτικά  χρησιμοποιώντας  μια ενυδατική κρεμά  για να κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα σου.
  •  Απόλαυσε την διαδικασία . Ξεκίνα από τον λαιμό με ανοδικές απαλές κινήσεις -και ανεβαίνοντας προς τους κροτάφους, πέρασε τα δάχτυλα σου με αργές κυκλικές  κινήσεις  σε κάθε σημείο του προσώπου σου. Αφού τελειώσεις από το μέτωπο σου, ολοκλήρωσε την διαδικασία με κατεύθυνση  προς την καρδιά..μείνε για λίγο αγκαλιάζοντας σε, και αυτό ήταν!!
  • Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντιηλιακό για να ολοκληρώσουμε την πρωινή μας ετοιμασία, καθώς είναι απολύτως απαραίτητο για την προστασία του δέρματός μας.

Αυτή είναι μια μικρή  ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να γίνει υπόσχεση στον εαυτό μας,  κάθε μέρα,πρωί και βράδυ.

Επιπλέον συμβουλή: ένα ενυδατικό mist spray  στην τσάντα σου, θα σου θυμίζει να προσφέρεις ενυδάτωση στο δερμα σου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης, μην ξεχνάς να πίνεις  πολύ νερό ,η ενυδάτωση ξεκινά πρώτα από μέσα μας.

Τέλος, χαμογέλα! Τα θετικά συναισθήματα προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιούν τους μυες  που χρησιμοποιούμε για το γέλιο.

Να θυμάσαι πάντα ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να λάμπεις: να αγαπάς τα θέλω σου, και να φροντίζεις τα μπορώ σου.

One Reply to “Ενυδάτωση: όσα θέλεις κι όσα πρέπει να ξέρεις”

Comments are closed.

Newsletter