Σπιτική μαγεία σε 7 βήματα

Θέλω να θυμηθούμε μαζί όσα είπαμε για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού μας. Θέλω να θυμηθούμε τί σημαίνει για τον αυτοσεβασμό μας και την αυτοπεποίθησή μας. Και ακόμη, τί μπορεί να μας δείξει για την εκτίμηση που έχουμε στον εαυτό μας.  Θέλω να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς. Κι όταν λέω εμάς δεν αναφέρομαι μόνο στις γυναίκες. Θυμάσαι; Τα είχαμε πει όλα αυτά όταν σου έγραφα μια-μια τις ιδέες μου για να κάνεις το δικό σου spa στο σπίτι. Κρατάω το λόγο μου και έχω 7 σπιτικές συνταγές σπα, γρήγορες και απλές.

Θέλω να προτρέψουμε τους εαυτούς μας να μας χαρίσουμε μια, δύο, τρεις και περισσότερες μέρες -να το κάνουμε αγαπημένη συνήθεια. Και στη συνήθεια αυτή, να έχουμε υπόψη τις κατάλληλες προϋποθέσεις (χώρος, χρόνος και outsourcing στα “βαριά”), καθώς και όλα όσα πρέπει να προσέχουμε όταν αποφασίζουμε να μας περιποιηθούμε μόνες ή μόνοι. Φυσικές λύσεις; Με μέτρο!

Κι όταν τα θυμηθούμε όλα αυτά, όταν προετοιμάσουμε το έδαφος για να μας φροντίσουμε, μπορούμε να εντάξουμε κάποιες μαγικές συνταγές από… σπίτι στη ρουτίνα μας. Μαγικές; Ναι, μαγικές! Θα μοιραστώ τις αγαπημένες μου, ξεκινώντας με λίγη μαγική σκόνη!

1. Λαδάκι της αγάπης με δενδρολίβανο

Η αδερφούλα μου έχει ένα χομπι. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία για μάγισσες, ξόρκια, φίλτρα και βοτάνια που σχετίζονται με το #selfcare. Μου έχει στείλει κατά καιρούς διάφορα “μαγικά φίλτρα” και από αυτά τα αγαπημένα μου έγιναν όσα δεν είχαν… δόντια δράκου και νερό από τη σελήνη! Αλλιώς το selfcare θα με ταλαιπωρούσε μάλλον…

Ένα από αυτά είναι το λαδάκι μασάζ με δενδρολίβανο. Τί θα χρειαστείς;

  • ένα μπουκαλάκι
  • αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο
  • δενδολίβανο (ακόμη καλύτερα φρέσκο)
  • λίγους κόκκους πιπεριού

Τα βάζεις όλα μαζί στο μπουκαλάκι σου και αφήνεις το μείγμα να ωριμάσει σε ένα μέρος σκιερό δυο-τρεις μέρες. Μπορείς να το φυλάξεις και παραπάνω. Με αυτό μπορείς να κάνεις ένα ωραίο μασάζ στα άκρα σου, επιτρέποντας στα συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους, όσο θα φοράς τις ζεστές σου κάλτσούλες ή γαντάκια την ώρα που θα κοιμάσαι.

2. Μάσκα ρυζιού για δυνατά μαλλιά

Έχω και ‘γω ένα χόμπι. Μ’ αρέσει να μαγειρεύω. Και μαγειρεύω πολύ ασιατικό, μέχρι και σούσι κάνω. Όπως φαντάζεσαι το ρύζι υπάρχει άφθονο στο σπίτι μου. Μα για να το μαγειρέψω, πρώτα θα το μουλιάσω. Δύο οι λόγοι: έχει πολύ αρσενικό που καλό θα ήταν να μην καταναλωθεί, και επίσης το ρυζόνερο το κρατάω για τα μαλλιά μου. 

Μουλιάζω, λοιπόν, το ρύζι μου, σουρώνω το ρυζόνερο, του δίνω μια βράση μαζί με φλούδες εσπεριδοειδών, φύλλα δάφνης ή/ και 2 σταγόνες από το αγαπημένο μου βιολογικό αιθέριο έλαιο. Ακόμη και κάποιο βότανο, όπως χαμομήλι μπορείς να προσθέσεις στο βρασμό. 

Μετά θα το αφήσεις να κρυώσει, και θα το βάλεις σε ένα γυάλινο βαζάκι. Θα αφήσεις το μείγμα σου να υποστεί τη ζύμωση που πρέπει σε σκιερό μέρος για 24 ώρες. Και στο επόμενό σου λούσιμο, θα στεγνώσεις ελαφρώς τα μαλλιά σου με την πετσέτα μαλακά και στη συνέχεια θα τα περιλούσεις καλά με το ρυζόνερο. Τύλιξέ τα σε μια ζεστή πετσέτα για μισή ώρα, ξέβγαλε με κρύο νερό και αυτό ήταν! Σταδιακά η μάσκα αυτή θα κάνει θαύματα στα μαλλιά σου.

Δες κι αυτό: China’s Village of Real-Life Rapunzels

3. Μάσκα μαλλιών με λαδάκι

Παραμένοντας στην κατηγορία “μαλλιά” θα σου πω το δικό μου μυστικό ενυδάτωσης για πριν το λούσιμο. Τί θα χρειαστείς;

  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο καστορέλαιο (κάνει θαύματα και στις βλεφαρίδες σου)
  • ένα μπρικάκι για να τα ζεστάνεις (όχι να τα κάψεις)

Θα βουρτσίσεις με προσοχή τα μαλλιά σου (χωρίς να τα ταλαιπωρίσεις) και θα απλώσεις στις άκρες το ζεστό λαδάκι σου. Θα κάνεις μια  ή δύο ωραίες κοτσίδες και θα κοιμηθείς. Όταν λουστείς θα με θυμηθείς!

4. Λίγη μαγεία ακόμη

Αναζωογονητικό ποδόλουτρο. Κι αυτό από τα self-love ξόρκια της αδερφής μου. Τί θα χρειαστείς;

  • μια λεκάνη βαθιά
  • ζεστό νεράκι
  • μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου κατάλληλου για το δέρμα, και κατά προτίμηση αναζωογονητικού και αντιμικροβιακού (όπως ευκάλυπτος, κέδρος, μέντα, ρίγανη)
  • μισή κούπα αλάτι
  • μία κούπα βρώμη (για τις μαλακτικές της ιδιότητες)
  • μία κούπα ζεστό γάλα (να νιώσεις και λίγο Κλεοπάτρα)

Σβήσε τα φώτα, άναψε τα αγαπημένα σου κεριά, φτιάξε ατμόσφαιρα, και ηρεμησε, χαλάρωσε. Χωρίς περισπασμούς…

5. Το πόσιμο φίλτρο

Όση ώρα χαλαρώνεις, ωραίο θα ήταν και να ενυδατωθείς εκ των έσω με ένα ωραίο αφέψημα. Πώς το φτιάχνω εγώ;

Βράζω σε ένα κατσαρολάκι φασκόμηλο (αλλά κάθε βότανο χωρίς καφεΐνη βοηθάει), φλούδες εσπέριδοειδών, κανέλα, τζίντζερ και πιπέρι. Το σερβίρω με λίγη στέβια ή μέλι. Με ενυδατώνει και κάνει το σπίτι μου να μυρίζει όμορφα!

6. Απολέπιση με μαύρη ζάχαρη

Η ζάχαρη σε αυτό το σπιτικό είναι είδος προς εξαφάνιση. Και δεν βρίσκεται στην κουζίνα μου, αλλά στα καλλυντικά μου. Είναι καστανή ακατέργαστη και τη χρησιμοποιώ για να απολεπίσω το σώμα μου και τα χέρια μου. Πώς; Ανακατεύοντάς τη με το αγαπημένο μου αφρόλουτρο σε ένα βαζάκι. Είναι ο καλύτερος τρόπος που έχω βρει για να μην σκορπίζει παντού και όντως να “κολλάει” στο δέρμα όσο κάνεις απολέπιση.

7. Λεμφικό μασάζ

Για το τέλος σου άφησα μια από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες. Λεμφικό μασάζ (ή και άλλου είδους χαλαρωτικό μασάζ) στο πρόσωπο με την πιο πλούσια κρέμα που έχω. Θα σε παραπέμψω στα πιο αγαπημένα μου βίντεο. Και άσε τους ειδικούς να σε καθοδηγήσουν.

Newsletter