“Πότε έπαψε το σεξ να αποτελεί τη μεγαλύτερη απόλαυση;

Πότε πάψαμε και εμείς να αναζητάμε τη σπουδαιότητα του στην καθημερινότητα μας;”


Εδώ δεν θα διαβάσεις για μυστικά που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη ευχαρίστηση. Αυτά ας υποθέσουμε πως ο καθένας μας ξεχωριστά τα γνωρίζει ο ίδιος για τον εαυτό του. Αυτό που απασχολεί χιλιάδες κόσμο εκεί έξω (μαζί και εμένα), είναι το πως θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε αυτή τη τόσο απλή και ταυτοχρόνως σπουδαία απόλαυση, πιο τακτικά και κυρίως πιο αποστασιοποιημένα από το άγχος της καθημερινότητας.

Όσες φορές και αν έρθεις σε ερωτική επαφή, οι μόνες φορές που πάντα θα θυμάσαι θα είναι εκείνες που δεν έχασες την ουσία.

Και ποια είναι η ουσία; Η ουσία σε πρώτη φάση είναι να μη βιαστείς να μάθεις την ουσία, όπως συνηθίζεται και στο σεξ. ‘Ας μη γελιόμαστε άλλωστε, έχουν υπάρξει αμέτρητες φορές που στη προσπάθεια μας να είμαστε ‘’σωστοί’’ σύντροφοι, καταλήξαμε να κάνουμε τη σεξουαλική πράξη από συνήθεια ή με μόνο στόχο την τελική ικανοποίηση που μας προσφέρει ο οργασμός. Και ενώ για κάποιους το τελικό αποτέλεσμα είναι όλα όσα δηλώνουν πως χρειάζονται, τι συμβαίνει με εκείνους που δεν αρκούνται στον έναν οργασμό και στο ‘’καλά περνάμε μωρέ εντάξει’’; Τι θα απογίνουν τελικά και εκείνοι που ψάχνουν για την ουσία; Και κάπου εδώ ερχόμαστε στην ουσία.

Η αλληγορία της πείνας

Για εσένα που αγαπάς τα παραδείγματα, θα σου πω αυτό που μόλις σκέφτηκα για να καταλάβεις πόσο άδικα πολλές φορές φερόμαστε στην ιεροτελεστία του σεξ και του έρωτα.

Πόσες φορές λοιπόν λόγο πείνας, έπεσες με τα μούτρα στο φαγητό δίχως να απολαύσεις τη γεύση και τη μυρωδιά της κάθε σου μπουκιάς; Καταλαβαίνεις σίγουρα που το πάω. Κάτι αντίστοιχο δεν σου συμβαίνει συχνά και στο σεξ; Η μήπως εκεί όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν είναι απαραιτήτως λάθος; Με την ίδια λογική και σήμερα έφαγες. Και λοιπόν; Αφιέρωσες τον χρόνο που χρειαζόσουν στην ιερή αυτή στιγμή; Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Ακριβώς το ίδιο όμως.

Το μυστικό της αποτυχίας

Αν θέλεις να συνεχίσεις να τρέχεις στη ζωή σου για να προλάβεις τα πάντα, το μυστικό είναι να γνωρίζεις πως με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρεις πολλά. Μέσα σε αυτά τα πολλά όμως θα αναγκαστείς και να χάσεις το πιο βασικό. Και αυτό είναι η σημασία του ταξιδιού. Στον προορισμό σου σίγουρα θα φτάσεις, όσο για το ταξίδι ωστόσο, μπορείς να αρκεστείς στις ιστορίες τρίτων και ύστερα να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος, αφού όλα φαινομενικά στη δική σου καθημερινότητα θα ‘’τρέχουν’’ μοναδικά καλά. Κι ας αναγνωρίζεις πως σε κάθε στάση που δεν έκανες, χάθηκε τελικά όλη η ουσία.

Το ζητούμενο φίλοι

Το ζητούμενο φίλες και φίλοι προσωπικά ακόμα το δουλεύω και τα ευχάριστα νέα είναι πως τουλάχιστον το βρήκα. Σειρά έχει λοιπόν να το μοιραστώ μαζί σας. Όχι τίποτα άλλο, αποτελεί πλέον και trend. Άν κάνεις δε μια γρήγορη αναζήτηση σε wellness sites αναφορικά με το ζήτημα του σεξ, προσθέτοντας και μερικές λέξεις ‘’κλειδιά’’ της αρεσκείας σου, θα διαπιστώσεις πως το ‘’Mindful Sex’’, εκείνο το ξεχασμένο και ίσως βγαλμένο μέσα από μια άλλη εποχή, επανέρχεται επιτέλους δυναμικά στη ζωή μας.

Τι θα πει ‘’ Mindful sex ’’;

Στην αγγλική γλώσσα η λέξη ‘Mindful’ αναφέρεται στην ενσυνειδητότητα. Και παρότι ο όρος mindfulness έχει συνδεθεί άμεσα με την πνευματική ευεξία, όλο και περισσότεροι πλέον αναφέρονται σε αυτόν τον όρο και σε ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από το σεξ. Επί της ουσίας, πρόκειται για την ιδανική επαφή. Μια επαφή που επικεντρώνεται στην αξία της στιγμής και στη κορύφωση όλων των συναισθημάτων προτού προκύψει η σαρκική ολοκλήρωση. Πριν βιαστείς να θεωρήσεις πως αυτή η τάση αφορά μόνο τους ‘’ρομαντικούς’’ αυτού του πλανήτη, έρχομαι για να σε διαψεύσω, καθώς το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν εσύ και ο/η παρτενέρ σου είστε ερωτευμένοι ή σε σχέση, αλλά αν την ώρα της πράξης μπορείτε κυριολεκτικά και οι δυο να μην σκέφτεστε τίποτα άλλο παρά μόνο την απόλαυση της δεδομένης στιγμής.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό, το κλειδί, η λύση ή όπως εσύ θέλεις πες το, βρίσκεται λοιπόν στο παρόν. Όπως με το φαγητό, έτσι και με το σεξ. Όπως με τον ύπνο, έτσι ακριβώς και με το σεξ. Όταν λοιπόν κάποιοι φίλοι την επόμενη φορά σου πουν ανοιχτά ότι έκαναν το καλύτερο σεξ, μη ξεχάσεις να τους ρωτήσεις τι το διαφορετικό τους συνέβη. Το πιο πιθανό είναι να επέλεξαν κατά τύχη ή από επιλογή να απολαύσουν κυριολεκτικά τη στιγμή. Το πιο πιθανό είναι να επικεντρώθηκαν στα συναισθήματά τους, να εξερεύνησαν τις αισθήσεις τους και να ένιωσαν εν τέλει σε βάθος το συναίσθημα του άλλου, πέρα από το δικό τους. Αυτό θα πει κορύφωση, έτσι δεν είναι;

Σε άλλα νέα, το multitasking αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία της κακής σεξουαλικής ζωής. Δεν φταίμε εμείς, φταίει αυτός που δεν ασχολείται όσο θα θέλαμε μαζί μας. Δεν φταίει αυτός, φταίμε εμείς που δεν υπολογίσαμε σωστά τον χρόνο μας και τελικά το σεξ βγήκε εκτός πλάνου. Και τα deadlines τρέχουν και οι σχέσεις διαλύονται και εμείς μαζί τους. Και το κυνήγι του ‘’ιδανικού’’ συντρόφου; Το κυνήγι του ιδανικού συντρόφου δεν θα λάβει ποτέ ένα τέλος, αν πρωτίστως εμείς οι ίδιοι δεν πιστέψουμε στη σημασία της στιγμής.

«Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται»

Και ποιος είπε ότι είναι εύκολο; Ποιος είπε να βάλουμε στην άκρη το πρόγραμμά μας; Αντικειμενικά, κανείς κι ας το σκεφτήκαμε όλοι. Αλλά να, αν κατανοήσουμε την αιτία και τη φύση του προβλήματος, αν προσπαθήσουμε να δούμε την κάθε ερωτική μας επαφή σαν ένα ακόμη ταξίδι, αν σταματήσουμε να βλάπτουμε και τις ‘’συντροφικές υποχρεώσεις’’ μας, τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αξία της στιγμής. Τότε και μόνο τότε θα καταφέρουμε να αντικρίσουμε και το μοναδικό μας συναίσθημα!

Επιτέλους λοιπόν ένα sex trend, που βάζει σε τάξη τα αυτονόητα και τελικά τα πιο σπουδαία!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο www.savoirville.gr

❤️ Φωτογραφία: Becca Tapert

One Reply to “Δανεικά: Mindful sex, όσα αξίζει να γνωρίζεις για το νέο trend”

Comments are closed.

Newsletter