Είμαι σχεδόν όλη μέρα με το κινητό πάνω μου, κι όσο κι αν προσπαθώ να το αποφύγω, τόσο αυτό δε γίνεται. Οπότε σκέφτηκα: Αφού το έχω που έχω συνέχεια μαζί, δε το βάζω να κάνει κάτι καλό για μένα; Κι εδώ ξεκινάει η πρόκληση αυτής της εβδομάδας:

Ας ξεκλειδώσουμε τη δύναμη των κινητών τηλεφώνων μας!

Έχουμε ξαναπεί ότι μας αρέσει η πρόκληση ως ιδέα, ώστε να βελτιώσουμε τις συνήθειες μας, και να αποκτήσουμε καλύτερα. Μάλιστα έχουμε κι ένα δικό μας group στο Facebook για να δεσμευόμαστε και να υποστηριζόμαστε. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, οκ  όπως όλα έτσι και η τεχνολογία έχει θετικές και αρνητικές όψεις. Όμως, έχεις σκεφτεί ότι το κινητό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να είμαστε περισσότερο δραστήριοι;

Να το πώς:

👉 αφού είναι (σχεδόν) συνέχεια μαζί μας , μπορεί να μετρά τα βήματά μας. Έτσι μπορούν άριστα να λειτουργήσουν ως ανιχνευτές της φυσικής μας δραστηριότητας. 🚶‍♀️ Μη σου φαίνεται ασήμαντο, γιατί όταν δεις πραγματικά πόσα βήματα έχεις κάνει, όταν δηλαδή κάνεις τη φυσική σου δραστηριότητα μετρήσιμη, τότε (και μόνο τότε) μπορείς να επιδιώξεις αλλαγές.

Βήμα 1ο : μετράω
Βήμα 2ο : αξιολογώ
Βήμα 3ο : ρυθμίζω

Βρες την εφαρμογή (είναι δωρεάν και ίσως να είναι και ήδη εγκατεστημένη στο κινητό σου) και μέτρα ✍️
👣  Σου ετοιμάσαμε και σχετική λίστα με εφαρμογές για να μετράμε τα βήματα, οπότε είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε (είμαστε;).

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, αυτή είναι η πρόκληση: να μπούμε στη διαδικασία να μετράμε τα βήματά μας. Ξεκινάμε το μέτρημα λοιπόν και δίνουμε ραντεβού πάλι την άλλη εβδομάδα για να δούμε τι κατάφερε ο καθένας μας!!

Newsletter