Γεια!

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ κάτι που με βοηθά να ζήσω μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Είναι μια απλή σκέψη:

«Μερικές φορές μια κακή ημέρα θα είναι απλά μια κακή μέρα»

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τις συμβουλές που μερικές φορές έχω μοιραστεί και εγώ μαζί σας όπως : ασκήσεις ευγνωμοσύνης , αυτοσυμπόνοιας , ή να ησυχάσετε τον εσωτερικό σας κριτή για να «γυρίσω» μια αρνητική ημέρα ή κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολο από την αφήσω απλά να υπάρχει.

Αυτή είναι η εμπειρία μου τουλάχιστον: Η ζωή δεν θα είναι ποτέ τέλεια, θετική ή καταπληκτική όλη την ώρα, πάντα.

Οι τεχνικές για αυτοβελτίωση και αισιοδοξία, βοηθούν πολύ για την αύξηση της δυνατότητας να χειριστούμε τα πράγματα με έναν καλύτερο τρόπο. Στην πράξη, στην  καθημερινή μας ζωή. Και αυτό, το πιστεύω ότι κάνει μια μεγάλη, μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής μας.

Αλλά και πάλι η ζωή έχει και θα έχει φυσικές καμπές και διακυμάνσεις. Η ευθεία γραμμή δεν σηματοδοτεί τη ζωή. Η ζωή έχει ανεβοκατεβάσματα.

Και μια κακή μέρα θα συμβαίνει έτσι και αλλιώς κάποτε και είναι απλά, μια κακή μέρα. Και αυτό είναι εντάξει. Αυτή είναι η ζωή.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό: αν δεχτείτε ότι η ζωή είναι έτσι μερικές φορές – και αφήστε το όνειρο της τελειότητας – τότε θα δημιουργήσετε λιγότερα βάσανα για τον εαυτό σας και μεγαλύτερο χρόνο για απόλαυση! Η ζωή θα γίνει ελαφρύτερη, πιο απλή και πιο ευτυχισμένη.

Έτσι, μακροπρόθεσμα υπάρχει μια ανοδική πορεία ακόμη και σε μια κακή μέρα που μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε.

Φροντίστε και έχετε μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα,

 Μυρτώ 

Photo by Brittany Bendabout on Unsplash

Newsletter