Για να αισθανθείς έστω και το παραμικρό συναίσθημα για κάποιο πρόσωπο, θα πρέπει πρώτα «κάτι» να «διεγείρει την εγκεφαλική σου κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Είναι αποδεκτό ότι ελκόμαστε από ανθρώπους που  έχουν ερεθίσει το μυαλό μας, περισσότερο από ότι το σώμα μας.

Το να αισθάνεσαι όμορφα μέσα σου αντικατοπτρίζεται στον απόλυτο βαθμό και με τον εξωτερικό σου εαυτό. Η εσωτερική ομορφιά σου, είναι κρυμμένη στην ψυχική σου κατάσταση και μπορεί να ταυτιστεί με την εξωτερική ομορφιά σου, μόνο όταν πραγματικά επιτρέψεις στην πρώτη, να είναι αληθινή και να βγει με θάρρος στην επιφάνεια του εαυτού σου. Είναι η υγεία. Να αισθανόμαστε όμορφα και να το δείχνουμε. Διότι έχουμε αποδεχτεί τον εσωτερικό μας εαυτό.

Αυτό το όμορφο πάζλ έρχεται να το συμπληρώσει και η σεξουαλικότητα μας. Η υγειάς μας, η ομορφιά μας και η σεξουαλικότητα μας είναι αυτές, που πλουτίζουν τον εαυτό μας και μπορούμε να πορευόμαστε στην ζωή μας, μαζί με αυτές, δοκιμάζοντας νέα πράγματα, με καινούργιους ανθρώπους και μαθαίνοντας άγνωστες εμπειρίες. Η σεξουαλικότητα μας συνδέεται άρρηκτα με την εσωτερική ομορφιά μας και αυτό, γιατί μόνο όταν αισθανθούμε πραγματικά απελευθερωμένοι από τα κοινωνικά πρέπει, στερεότυπα, και ταμπού μπορούμε να είμαστε υγιής, άρα να έχουμε μια σεξουαλική ζωή που μας γεμίζει.

Διαβάστε ακόμα: Σεξ στην καθημερινότητα

Μερικοί από εμάς πέφτουν στην παγίδα της σεξουαλική οριοθέτησης. και ως εκ τούτου για αυτό δεν μπορούν να αισθάνονται και υγιής. Και αυτό γιατί δεν επιτρέπουν στην εσωτερική ομορφιά τους να βρει τον αληθινό εαυτό τους, για να βγει στην επιφάνεια. Πλήθος ιατρών συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP) και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA), πιστεύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός αποτελείται από ένα περίπλοκο μείγμα βιολογίας, ψυχολογίας και περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι τα γονίδια και οι ορμόνες ενός ατόμου παίζουν σημαντικό ρόλο, πέραν από τους κοινωνικούς παράγοντες”.

Αποφάσισα να γράψω εκτενέστερα για αυτό το θέμα, γιατί είναι ένα θέμα που με ευαισθητοποιεί πολύ. Για αυτό και πιστεύω ότι είναι βασικό να διαχωρίσουμε τις  κατηγορίες που υπάρχουν με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, για κάθε έναν από εμάς που έλκεται (ψυχικά, πνευματικά, σωματικά, εγκεφαλικά).

  • Heterosexual, στους οποίους ανήκουν, όσοι έλκονται από ανθρώπους του αντίθετου φύλου.
  • Homosexual, που έλκονται από ανθρώπους του ίδιου φύλου (gay & lesbian).
  • Bisexual, που ελκύονται και από τα δύο φύλα & οι Αsexual που το σεξ για αυτούς δεν είναι καθόλου προτεραιότητα στην ζωή τους.
  • Τέλος είναι οι transgenders. Οι οποίοι αισθάνονται ότι πάντα άνηκαν στο λάθος σώμα γιατί η ψυχή τους δεν ακολουθούσε το σώμα τους. Για αυτό και αλλάζουν.

Αποδοχή. Είναι το πρώτο και βασικό συστατικό για την ευτυχία.

Αποδέχομαι, παραδείγματος χάριν, ότι είμαι συμφιλιωμένη με την ιδέα του ότι είμαι ομοφυλόφιλη. Όταν αποδέχεσαι τον εαυτό σου και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, έρχεται στο επόμενο στάδιο. Η αποδοχή του εαυτού σου, από τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Σε αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο και ο σύντροφος σου. Συγκεκριμένα πως μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ανεπηρέαστος από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Το ζήτημα έγκειται στην προσωπική διαχείριση του κάθε ενός από εμάς. Είναι λυτρωτικό να σταματάς να πιέζεις τον εαυτό σου και να απελευθερώνεσαι. Να δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι και τι πρεσβεύεις στην προσωπική σου ζωή. Με αυτόν τον τρόπο αποδέχεσαι την ίδια σου την ύπαρξη.

Η εξωτερίκευση της σεξουαλική σου ταυτότητας, σε συνδυασμό με την καθημερινή συνειδητοποίηση, σε βοηθούν στο να εδραιώνεσαι, «διεκδικώντας ισάξια την θέση σου στην σεξουαλικότητα σου και στην κοινωνία ευρύτερα». Σταματάς να πιστεύεις ότι έκανες κάτι λάθος μέχρι πρότινος και ότι η ποινή σου θα ερχόταν σύντομα, διότι έβλαπτες με τον τρόπος σου τους άλλους γύρω σου.

Είσαι κάτι σαν τον φόβο του μικρού παιδιού, όταν κάνει κάτι κακό και περιμένει να το μαλώσει η μαμά του. Διεκδικείς την θέση σου και σε αυτή οριοθέτησε απέναντι σε κάθε τι που σε κάνει να πιέζεσαι χωρίς την θέληση σου. Απέναντι σε ομοφοβικές στάσεις, σε ρατσιστικά σχόλια σε ότι θέλει να διαστρεβλώσει την ύπαρξη σου.

Αποδοχή είναι, το κλειδί της ευτυχίας & το πιο sexy κομμάτι του εαυτού σου! Του πραγματικού εαυτού σου! Χάριν της εσωτερικής σου ομορφιάς που έχει βγει γενναία στην επιφάνεια του πραγματικού σου εαυτού.

Άλλωστε Your Sexiest Body Part Is Your Mind!

❤️ Φωτογραφία: Brandi Redd

Newsletter