Ξεκίνησε το κρύο, αισθητή πλέον η παρουσία του. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός σε εμπνέει να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να χουχουλιάζεις στον καναπέ σου βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική, διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Πόσο πολύ με αγγίζει η φράση home sweet home μέρες σαν αυτή!

Διαβάστε ακόμα: Θέλω, λίγο Χουχούλιασμα-ακόμα

Και μέσα σε αυτό το χουχούλιασμα που είσαι για τα καλά βυθισμένος, πόσο υπέροχο θα σου φαινόταν, εάν όλο σου το σπίτι μύριζε τόσο μαγικά, σαν να έχεις μόλις βγει από ένα παραμύθι; Ναι. Ακούγεται λίγο γραφικό, μέσα σε όλη αυτήν καθημερινότητα να πιστεύεις στα παραμύθια, γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Αλλά όλοι δεν δικαιούμαστε λίγο χρόνο πραγματικής χαλάρωσης και αποσuμπίεσης;

Ετοίμασε μια ζεστή σοκολάτα, στρώσε μια όμορφη κουβέρτα στον καναπέ του σαλονιού σου και ξάπλωσε χαλαρά. Σε όλα αυτά, θα σου κάνουν τέλεια συντροφιά τα αιθέρια έλαια που θα μοσχομυρίσουν όλο σου το σπίτι! Θα σου δώσουν μια γλυκιά μελωδία στις ώρες που θέλεις να χαλαρώσεις.

Το όμορφο τριαντάφυλλο, το βαθύ σανταλόξυλο, ο ζεστός ευκάλυπτος, η ευωδιαστή κανέλα, η φρέσκια λεβάντα. Άναψε κεράκια, βάλε μουσική, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο και δώσε στον εαυτό σου τις στιγμές χαλάρωσης που σου ζητάει εδώ και καιρό και εσύ κάνεις που δεν τον ακούς. Ένα Home Sweet Home μαζί με μια αχνιστή σοκολάτα στο τραπεζάκι του σαλονιού σου, σε περιμένουν.

Ζήσε και απόλαυσε τις στιγμές γαλήνης με τον εαυτό σου. Άλλωστε,  σύμφωνα με την Βιρτζίνια Γουλφ (Βρετανίδα συγγραφέας, 1882-1941).” Δεν μπορείς να βρεις γαλήνη μέσα σου, αποφεύγοντας την ίδια σου την ζωή”!

 

Newsletter