Αυτός ο μήνας, είμαι σίγουρη ότι δημιουργήθηκε για χουχούλιασμα στον καναπέ.

Θες ότι είναι οι πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, θες ότι αισθάνεσαι μελαγχολία επειδή έρχεται το φθινόπωρο, εντάξει για να είμαι ειλικρινής το φθινόπωρο δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή, σε ποιόν είναι άλλωστε;

Θυμάμαι από μικρή, έλεγα κάθε Οκτώβριο ότι αυτό το φθινόπωρο θα ξεκινήσω όσα θέλω και συνέχεια αναβάλλω.

Θα ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα. Θα ξεκινήσω τον ερχόμενο μήνα, θα ξεκινήσω από Δευτέρα, Θα ξεκινήσω τον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσω είναι σίγουρο, αλήθεια………………………………………………….

Και έτσι οι μέρες γίνονται βδομάδες, οι βδομάδες-μήνες και οι μήνες-χρόνια. Και η στιγμή, η πραγματική στιγμή δεν ήρθε ποτέ. Αυτή την στιγμή που είπες στον εαυτό σου ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβεις δράση και  να νικήσεις το “λίγο ακόμα” χουχούλιασμα στον καναπέ.

Ένα παραμύθι από την μακριά Ινδία που το έμαθα μέσα από το βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη είναι το παρακάτω.

“Μέσα σου έχεις δύο λύκους. Ο ένας είναι ο κακός: η ματαιοδοξία, η θλίψη, η αλαζονεία, η απληστία, η αναβλητικότητα, η ζήλια,  και πολλά άλλα & από την αντίθετη πλευρά είναι ο καλός: η χαρά, η αγάπη, η καλοσύνη, η ηρεμία. Ποιος θα νικήσει;

“Αυτός που θα ταΐσεις περισσότερο.”

O κακός λύκος λατρεύει την αναβλητικότητα, το βόλεμα, την τεμπελιά, το χουχούλιασμα στον καναπέ, “την επόμενη φορά”

Του αρέσει να τον ταΐζεις την αλόγιστη τηλεόραση, τα social, το κουτσομπολιό, τις ιδεοληψίες & τους ψυχαναγκασμούς.

Ο καλός λύκος λυσσάει για αυτές τις μικρές, καθημερινές συνήθειες σου. Την υγεία σου, τον καλό ύπνο, την καλή διατροφή, την άσκηση, την σκληρή δουλειά. ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Το να ταΐζεις τον κακό λύκο και να περιμένεις ότι δεν θα μεγαλώσει, είναι σαν να τρως την τούρτα και να περιμένεις να αδυνατήσεις”

Αυτός ο Οκτώβριος θέλω να τον αγκαλιάσεις και να τον καλώς ορίσεις στο σπίτι σου.

Να τον υποδεχτείς, ως τον πιο επίσημο μουσαφίρη σου. Να τον  φιλέψεις λουκούμι, τριαντάφυλλο, από την φοντανιέρα που έχει πιάσει σκόνη εδώ και χρόνια και να καθίσεις μαζί του να τα πείτε. Και να μονιάσετε δίπλα-δίπλα, όχι αντικριστά.

Αυτός ο Οκτώβριος δεν είναι η σκιά που πάντα αποφεύγεις να δεις. Αλλά το ουράνιο τόξο που σηματοδοτεί την νέα τάξη των πραγμάτων σου. Αυτά τα tasks, που τόσο αναβάλεις, αλλά όταν θα τα ξεκινήσεις θα είσαι happy γιατί ο καλός λύκος σου θα έχει νικήσει.

Εσύ με ποιόν από τους δυο λύκους σου θα συμμαχήσεις;

❤️ Φωτογραφία: Lauren Kay

Newsletter