Ας φανταστούμε ότι είμαστε Ρώμη.  

Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι.

Αλήθεια ή ψέμα; Το σίγουρο είναι ότι τα ζυμαρικά δεν είναι τυχαίο που είναι από τα πιο ερωτεύσιμα γεύματα.

Μετουσιώνουν την αγάπη σε κάθε μπουκιά,  αφήνοντας μια ερωτική επίγευση στον ουρανίσκο. Η αγάπη πλάθεται από κάθε λογής ζυμαρικό (ραβιόλια, σπαγγέτι, ριγγατόνι, λαζάνια) και μορφοποιείται στην αγάπη με ανιδιοτέλεια, στην αγάπη δίχως όρια, στην παντοτινή αγάπη, στην απωθημένη αγάπη, στην ανασφαλή αγάπη, στην εμμονική αγάπη, στην ρομαντική αγάπη,  στην παθιασμένη αγάπη. Στη δύσκολη-στην εύκολη αγάπη. Στην απαγορευμένη-στην ελεύθερη. Στην αγάπη χωρίς συμβιβασμούς-στην αγάπη με συμβιβασμούς.

Σε κάθε μορφή, δεν χάνει ποτέ την θρεπτικότητα της. Είναι πλούσια σε ευτυχία, χαρά, γέλιο, εμπιστοσύνη, έλξη, πάθος, έρωτα. Όπως τα ζυμαρικά  που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες,  σίδηρο, σελήνιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Η αγάπη εσωκλείει μικρές και μεγάλες στιγμές ευτυχίας, κρύβεται μέσα σε μυστικές δόσεις χαράς, αποκαλύπτεται σε κάθε ερωτική φαντασίωση.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι η αγάπη τελικά;

Τα ζυμαρικά εμπεριέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Η αγάπη είναι εμποτισμένη μερικές φορές, εντάξει τις πιο πολλές φορές, με μικρές κουταλιές από ζήλεια, αλμυρά ψήγματα εγωισμού και ανακατεμένη σε μια μπόλικη, λαχταριστή σάλτσα θυμού.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι ιδιαίτερα τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν πολύ μεγάλη απορρόφηση από τον οργανισμό μας, όταν είναι συνδυασμένα δε, με γενναίες ποσότητες μαγιάς. Στην αγάπη, πάλι αρκούν μόνο μερικά κλάσματα του δευτερόλεπτου, για να ερωτευτείς  εγκεφαλικά και συναισθηματικά. Συνδυασμένη με την ανιδιοτέλεια, βιώνεις στιγμές σαν να έχουν βγει από παραμύθι και νομίζεις ότι είσαι και εσύ μια Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων που περπατάει ξυπόλητη με το αγόρι της, σε κάποια πλατεία της Ρώμης, τρώγοντας παγωτό.

Όλα τα ζυμαρικά δεν είναι ίδια και έχουν τεράστια διαφορά στην εκτέλεση τους, στο βράσιμο, στο σούρωμα, στο βουτύρωμα. Καμία αγάπη δεν είναι ίδια, όλες έχουν κάτι διαφορετικό να σου μάθουν, να σου δείξουν,  να σου. Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να κάνεις μια νόστιμη καρμπονάρα, μην ξεχάσεις να βάλεις πολύ-πολύ αγάπη, ξέρεις αυτή που βγαίνει μέσα από τα βάθη της καρδούλα σου και σε κάνει πιο ευτυχισμένο όσο ποτέ άλλοτε.

Πότε είπαμε ότι θα φτιάξεις  ξανά μακαρόνια;

❤️ Φωτογραφία: Heather Ford

Newsletter