Μπήκε ο Δεκέμβρης και μαζί του κουβαλάει μια νότα διαφορετικότητας, έναν αέρα αλλαγής και νέες ιδέες….

Είναι η ιδανικότερη περίοδος να προσθέσουμε καινούργιες, συναρπαστικές γεύσεις που λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι. Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να συνοδεύσουμε τον κρύο καιρό του Δεκέμβρη με ζεστές και γευστικές σούπες. Σούπες που θα μας συντροφεύσουν μέχρι τα μεγάλα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια…


Σούπα Βελουτέ με Ψητή Κολοκύθα

❤️ Φωτογραφία: Cayla1  –  Συνταγή με βίντεο σε: Chloe Moir

ΥΛΙΚΑ
(4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ)

·         1 κολοκύθα μικρή, σε χοντρό καρέ

·         4 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες

·         6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

·         1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο,

·         2 κουταλάκια κάρυ, σκόνη

·         ½ – 1 κουταλάκι αλάτι

·         2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών

·         1 κονσέρβα γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε την κολοκύθα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το λάδι ανακατεύοντας καλά να απλωθούν παντού.

Ψήστε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, αν το σκόρδο λόγο μεγέθους ψηθεί νωρίτερα αφαιρέστε το.

Σε μπλέντερ προσθέτετε τα ψητά λαχανικά και το σκόρδο χωρίς τη φλούδα μαζί με το ζωμό και το γάλα καρύδας και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.


Σούπα Καρότου Βελουτέ

❤️ Φωτογραφία: Irina  –  Συνταγή με βίντεο σε: EatingWell 

ΥΛΙΚΑ
(8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

·         1 κουταλιά βούτυρο

·         1 κουταλιά ελαιόλαδο

·         1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

·         1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο

·         2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

·         1 κ. γλ. θυμάρι ή μαϊντανό, τριμμένο

·         5 φλυτζάνια καρότο, σε ροδέλες

·         2 φλυτζάνια νερό

·         4 φλ. ζωμό βοδινό ή κοτόπουλο

·         ¼ κουταλάκι αλάτι

·         Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά:
8 πατάτες μικρές, βραστές (μια για κάθε σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι με το σέλερι και αφήνετε για 4-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι ή το μαϊντανό και ανακατεύτε.

Ανεβάστε την φωτιά στο υψηλό και προσθέστε το καρότο, το νερό και το ζωμό και περιμένετε μέχρι να έρθει σε βράση, χαμηλώστε πάλι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 25 λεπτά.

Μεταφερτέ ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλό το μίγμα.
Αν θέλετε να βγει πιο παχύρευστη η υφή της σούπας μπορείτε να προσθέσετε στο μπλέντερ μια μικρή βραστή πατάτα μαζί με τα μπαχαρικά και ανακατεύτε πάλι.

Ακόμα περισσότερες συνταγές θα βρείτε με ένα απλό κλικ: Συνταγές

Newsletter