Η yoga για πολλούς από μας, εκτός από σωματική άσκηση είναι και κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι η επαφή μας με τον χώρο που μας φιλοξενεί τη στιγμή της πρακτικής μας,  το χώρο που θα λέγαμε ότι νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Τι γίνεται λοιπόν τώρα που ο φυσικός χώρος δεν μπορεί, λόγω συνθηκών, να μας υποδεχθεί για την καθιερωμένη μας πρακτική στη yoga;

Η λύση έχει βρεθεί στην online παρακολούθηση μαθημάτων. Η μεταφορά της πραγματικής τάξης γιόγκα, σε διαδικτυακή συνάντηση. Μια digital yoga shala, που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε και να “μοιραζόμαστε” μέσα από τις οθόνες μας. Μια νέα εποχή με γιόγκα στο σπίτι λοιπόν.

Ναι, εσύ όπως κι εγώ θες να βρισκόμαστε από κοντά για να κάνεις την πρακτική σου. Ξέρω, δεν είναι το ίδιο από την οθόνη του laptop σου, όπως είναι στην αίθουσα διδασκαλίας. Ναι, βαριέσαι κάποιες φορές να σηκωθείς από τον καναπέ και να στρώσεις το στρωματάκι σου κάπου εκεί δίπλα. Ναι συχνά η σύνδεση στο ίντερνετ δυσκολεύει τα πράγματα για όλους μας (tip: ένας ενισχυτής σήματος θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμος!)

Δε θα σου πω ότι αυτή η συνθήκη που διανύουμε είναι εύκολη. Ούτε ότι η καραντίνα είναι μια “ευκαιρία” να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία. Περισσότερο θα έλεγα ότι, με μια ρεαλιστική οπτική, είναι μια κατάσταση στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσουμε την τεχνολογία στην προσπάθειά μας αυτή και να φέρουμε τη γιόγκα στο σπίτι μας;

Εδώ είναι μερικά Tips που μπορούν πραγματικά να απογειώσουν την online παρακολούθηση από το σπίτι:

Αρχικά, δοκίμασε  να τακτοποιήσεις το χώρο σου έτσι, ώστε να νιώθεις όμορφα όταν κάνεις εκεί την πρακτική σου. Mπορείς, ας πούμε, να αλλάξεις το φωτισμό του δωματίου σου με ίσως έναν πιο χαμηλό ατμοσφαιρικό φωτισμό. Αν ο χώρος το επιτρέπει άλλαξε θέση στα έπιπλα, μια ιδέα που θα σου λύσει τα χέρια. Να σου πω όμως ότι ακόμα και μικρές διορθώσεις στη διαρρύθμιση του δωματίου, όπου απολαμβάνεις τη γιόγκα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά χρήσιμες. Γενικώς, επειδή less is more, δοκίμασε ο χώρος σου να είναι λιτός και να σου δημιουργεί την ηρεμία που χρειάζεσαι για να απολαύσεις ουσιαστικά την πρακτική σου.

Μια ωραία ιδέα είναι, επίσης, να προσθέσεις cozy πινελιές στο δωμάτιο, όπως μαξιλάρες στο πάτωμα, κεριά ή αρωματικά ρεσό.

Άλλο ένα σημαντικό tip που θα σου έλεγα να δοκιμάσεις είναι να απολαμβάνεις την ώρα της χαλάρωσης, όπως ακριβώς θα έκανες και στη σχολή γιόγκα. Στο τέλος του μαθήματος στα λιγα λεπτά που αφιερώνουμε στη χαλάρωση, στη savasana όπως τη λέμε. Σκεπάσου με ένα μαλακό κουβερτάκι ή/και φόρεσε τη ζακέτα και την κουκούλα σου, βάλε τις fluffy  κάλτσες σου, κλείσε τα μάτια και αφέσου! Γενικότερα, μην παραλείπεις να χαρείς τη χαλάρωσή σου επειδή είσαι στο σπίτι.

Το αγαπημένο μου tip, αυτό που φτιάχνει τη δική μου διάθεση και μου δίνει όρεξη, το άφησα για το τέλος. Αφορά τα ρούχα μας! Ναι,ναι. Σου προτείνω να βάλεις το αγαπημένο σου κολάν και top,ή οποιοδήποτε ρούχο με το οποίο νιώθεις όμορφα, σέξι, άνετα. Διάλεξε αυτό που σου φτιάχνει τη διάθεση και…. καλό μάθημα!

Δημιούργησε τη δική σου ατμόσφαιρα,unroll your yoga mat και φιλοξένησε ΕΣΥ την πρακτική σου “σαν στο σπίτι σου” 😉.

Διαβάστε: Επιστροφή στα βασικά. Ας μιλήσουμε για τη Yoga

❤️Φωτογραφία: Carl Barcelo

Newsletter