Αγαπητό μου ημερολόγιο..

Όποτε ξεκινάει κάτι καινούριο αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια, δημιουργικότητα αλλά και άγχος. Όπως όταν ξεκινούσε η νέα σχολική χρονιά και την πρώτη μέρα εμφανιζόμαστε στο σχολείο με το καλύτερο σκισμένο τζιν, με νέους στόχους και όρεξη, και μια κοιλιά γεμάτη πεταλουδίτσες.

Κάθε νέα αρχή, είτε είναι καινούριο σχολείο, σύντροφος, παρέες, νέα δουλειά, ακόμη και το να βλέπουμε μια ιδέα που ως τότε ήταν όνειρο, να παίρνει σάρκα και οστά, όσο συναρπαστικό και να είναι, κάτι μας κρατάει πίσω. Κι αυτό γίνεται επειδή είμαστε πλάσματα της συνήθειας, και η συνήθεια δίνει σιγουριά.

Μέσα όμως από τις αλλαγές έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε επιθυμίες και ανάγκες που ο φόβος μας κρύβει πολύ καλά. Όταν αποδεχτούμε αυτήν την αλήθεια, έρχεται η στιγμή που παίρνουμε φόρα και κάνουμε ένα τεράστιο άλμα (μεταφορικά μιλάμε), φωνάζοντας πολύ δυνατά (από μέσα μας) “ άδραξε τη μέρα!!!!”, ενώ προσγειωνόμαστε στην νέα μας πραγματικότητα όπως ο Iron Man προσγειώνεται στην γη. Όλο σιγουριά και έτοιμος για όλα.

Ο φόβος και το άγχος υπάρχει πάντα σε ό,τι κι αν κάνουμε. Ο φόβος της αποτυχίας, το άγχος αν θα τα καταφέρουμε, αν είμαστε συμπαθείς ή αρκετά έξυπνοι και άλλες τέτοιες όμορφες ανασφάλειες. Τα νέα ξεκινήματα όμως, άλλο τόσο υπόσχονται να μας πάνε σε μέρη που ούτε τα φανταζόμαστε.

Καλά ξεκινήματα λοιπόν, όποια κι αν είναι αυτά.

Newsletter