Έχω πάει κομμωτήριο, έχω βάλει το κόκκινο κραγιόν μου. Έχω αγοράσει το πιο αστραφτερό φόρεμα που βρήκα, διότι μέσα μου ζει πάντα, μία XL Barbie! Έχω πάρει μία βαθιά ανάσα και ετοιμάζομαι να σβήσω, το ένα και μοναδικό κεράκι, που έχει πάνω η τούρτα γενεθλίων μου. Ένα άσχημο ερωτηματικό που οι διακριτικοί, συνομήλικοι φίλοι μου, επέλεξαν για  τα πρώτα μου -άντα. Θεέ μου, λες να πρέπει να ντρέπομαι για τα χρόνια που κουβαλάω! Αναρωτιέμαι για τον συμβολισμό του ερωτηματικού. Το κοιτάω και με κοιτάει με καχυποψία. Είναι υπαρξιακό το ερώτημα, ηλικιακό ή μήπως κρύβει την  αμφιβολία, για την ορθότητα της ευχής. 

Στη περίπτωση μου ήταν το τελευταίο! Τι καλά ήταν, στη παιδική μου ηλικία, που το μόνο που ευχόμουν, ήταν να καταφέρω να σβήσω το κερί, με τη πρώτη. Τώρα επηρεασμένη, από τον Αμερικανικό κινηματογράφο, το κερί της τούρτας κρύβει βαρυσήμαντο ρόλο. Κρατάει στο φυτίλι του, το μέλλον μιας ολόκληρης χρονιάς. Είναι απαραίτητο, να κάνω τη σωστή επίκληση, αν επιθυμώ την εύνοια της θεάς τύχης! Από την άλλη, είμαι άνθρωπος, έχω ευαισθησίες, πως  είναι δυνατόν να μην παρακαλέσω, όπως οι υποψήφιες των καλλιστείων, για υγεία και παγκόσμια ειρήνη.

Άστα αυτά τώρα σκέφτομαι, εκμεταλλέψου τη στιγμή και κάνε μια ευχή για πάρτη σου. Να πάρει ευχή, κρατάω τόσην ώρα την ανάσα μου, θα σκάσω…

Εύχομαι… Εύχομαι… Εύχομαι αντί για ευχές και προσευχές, να μάθω να κάνω σχέδια και πλάνα. Να μάθω να βάζω στόχους!

Αν δεν σπαταλούσα το χρόνο μου, για να εύχομαι και να ελπίζω, αλλά για να προσπαθώ. Θα είχα καταφέρει να ζω, φορώντας σαν καλοραμμένο, Haute Couture φόρεμα, τη ζωή που ονειρεύτηκα και όχι, σαν ξεχειλωμένο νυχτικό, τη ζωή που βολεύτηκα. Αν δεν είχα διστάσει, μπροστά στην έκταση της προσπάθειας,  θα ζούσα μια ζωή συμβαδίζοντας με τα ΘΕΛΩ μου. Θα ήμουν λιγότερο συμβιβασμένη με τη μοίρα. Για λίγα δευτερόλεπτα αναρωτήθηκα  αν είναι αργά. Φυσικά και όχι, έσπευσα να διώξω την απορία. Κάθε ανάσα είναι ευκαιρία για αλλαγή. Οι  ευχές μπορούν πράγματι να γίνουν μαγικές, όταν πλημμυρίσουν την ύπαρξη μας, με επιθυμία και θέληση για εξέλιξη!

Στα επόμενα λοιπόν γενέθλια μου, δεν έκανα πάρτι, δεν έσβησα κερί. Αποφάσισα να ταξιδέψω στην επαρχία.

Ήταν μια βραδιά που το φεγγάρι ήταν στη χάση του. Έφτασα εκεί που τα φώτα της πόλης έσβηναν. Ένα μέρος, που το μόνο που έβλεπα, ήταν τα αστέρια και η απεραντοσύνη της θάλασσας. Ξάπλωσα στην άμμο, κοίταξα τον ουρανό και ξεκίνησα να ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά. Επέτρεψα στον εαυτό μου να «ξυπνήσει», την πιο τρελή του επιθυμία. Εκείνη, που  έθαψε από ανασφάλεια, όταν ήταν ακόμη παιδί. Έγινα πρωταγωνίστρια, στο πιο τρελό μου όνειρο! Τούτη εδώ τη νύχτα, δικαιούμουν να είμαι, ό,τι θελήσω. Οι αιθέρες μου ανήκαν! Είπα στον εαυτό μου “Κάνε μια ευχή σε κάθε αστέρι που θα δεις να πέφτει” και το έκανα. Έκανα την ίδια ευχή δεκάδες φορές. Αυτή ήταν η βραδιά μου! Αφέθηκα να νιώσω, την ευτυχία της επιτυχίας, με ενθουσιασμό, όπως το κάνει ένα παιδί! Έλεγα στον ενήλικα μέσα μου, που όλα τα εκλογικεύει, σε παρακαλώ μη φοβηθείς! Ο φόβος σκοτώνει τα όνειρα. Πυροβολεί εξ επαφής τα ΘΕΛΩ, υπηρετεί πειθήνια τα ΠΡΕΠΕΙ. 

Γέμισα το μυαλό και τη καρδιά μου με τον πόθο μου. Ήταν η βραδιά μου! Αποκοιμήθηκα με το χαμόγελο στα χείλη. Για λίγες στιγμές, είχα καταφέρει ΝΑ ΕΙΜΑΙ, η βαθύτερη μου επιθυμία. 

Άφησα την πρώτη ακτίνα του ήλιου να με ξυπνήσει, χαμογέλασα στο θεό μου, ήταν μέσα μου, ήταν γύρω μου.  

Σηκώθηκα αποφασισμένη να αγαπήσω τον εαυτό μου, να με ακούσω, να με φροντίσω!  Είχα μαζί μου, ένα τετράδιο και ένα στυλό glitter φυσικά.  Κατέγραψα το όνειρο μου. Το περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεια. Αυτή τη φορά όμως, δεν έμεινα μόνο εκεί. Κατέστρωσα σχέδιο μάχης. Είχε έρθει η ώρα να αγωνιστώ, να παλέψω για να κατακτήσω την ευχή μου! Δε θα σου κρυφτώ, ήταν δύσκολο αυτό. Είχα όμως πια τη ωριμότητα, να αντιληφθώ, πως το μαγικό ραβδί, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν υπάρχει απολεσθείσα παράκληση, υπάρχει μόνο κάποιος, που δεν προσπάθησε αρκετά να την υλοποιήσει.

Κάνε μια ευχή! Ωραία! Τώρα σε παρακαλώ, πραγματοποίησε τη! Είσαι ο μόνος που έχει αυτή την υπερδύναμη!

Διάβασε ακόμη: Ένα trick για να κάνεις ειρήνη με τον εσωτερικό σου κριτή.

Κατέκτησε την ευτυχία σου, αγαπημένε μου υπέρ ήρωα, τούτη η γη, χωράει εκατομμύρια ευτυχισμένους ανθρώπους! Για την ακρίβεια έχει ανάγκη, για την εξέλιξη της, την ευτυχία σου!  ΖΗΣΕ ΤΟ… που να πάρει και επέτρεψε μας να σε καμαρώσουμε!!!

 

Φωτογραφία από τον Bas Glaap και το Unsplash

Newsletter