Μάιος…. Ο μήνας της άνοιξης και η είσοδος στο όμορφο καλοκαιράκι. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το ξεκαθάρισμα, να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας και να κατεβάσουμε τα κοντομάνικα μας;

Ξέρω όλο αυτό φαντάζει πολύ πολύ κουραστικό, αλλά είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για ξεκαθάρισμα. Έτσι παρακάτω θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν όλη τη διαδικασία να μοιάζει με παιχνιδάκι.

Ξεκινήστε βάζοντας στην άκρη αντικείμενα τα οποία μπορούν να φορεθούν ακόμα και μια δροσερή καλοκαιρινή νύχτα, όπως τζάκετ, σακάκια, ζακέτες και τζιν, καθώς και αξεσουάρ, φουλάρια και κοσμήματα.

Φτιάξτε τρία σημεία, ας πούμε “στοίβες” για να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα που θα αποχωριστείτε για το καλοκαίρι. Η πρώτη θα είναι για αυτά που θέλετε να κρατήσετε για τον επόμενο χειμώνα. Η δεύτερη θα είναι για τα ρούχα που θα κρατήσετε αλλά είναι φορεμένα και πρέπει να πληθούν και να σιδερωθούν πριν αποθηκευτούν. Και τέλος η τρίτη είναι για όλα εκείνα που δε φορέθηκαν αλλά και δεν πρόκειται να βάλετε – αφού και πέρυσι λέγατε “μπας και” αλλά όπως και κάθε πέρυσι δεν τα φορέσατε ποτέ.

Διαβάστε ακόμα: Λίστα: Επιχείρηση Ξεκαθάρισμα

Αφού κάνετε το διαχωρισμό σιγά σιγά προχωράτε στην αποθήκευση τους. Φροντίστε πρώτα να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα στο εσωτερικό της ντουλάπας. Χρησιμοποιήστε ένα βετέξ ή ένα πανάκι που θα έχετε βρέξει με νερό ή Άζαξ για να φρεσκάρετε  το εσωτερικό της ντουλάπας, ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα καλοκαιρινά.

Σειρά έχουν τα παπούτσια. Κατά τον ίδιο τρόπο διαχωρίζετε ποια θα κρατήσετε και ποια όχι. Πριν τα αποθηκεύσετε, τα καθαρίζετε και φέρνετε μπροστά μπροστά αυτά που θα φορέσετε την καλοκαιρινή περίοδο.

Προσοχή!

Ποτέ μην πετάτε ρούχα η παπούτσια που δε θα ξαναβάλετε.

Εάν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση καλό είναι να δοθούν σε συνανθρώπους σας που έχουν οικονομική δυσχέρεια. Εάν πάλι δεν είναι, υπάρχει πάντα η επιλογή της ανακύκλωσης. Βρείτε κάδους κατάλληλους για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών.

Αυτά ήταν κάποια χρήσιμα στοιχεία.

Καλή οργάνωση!!!

❤️ Φωτογραφία: Sarah Brown

Newsletter