Μια ανάσα πριν το Πάσχα και είμαστε όλοι έτοιμοι να το υποδεχθούμε με χαρά και να κάνουμε τις περίφημες τσουγκρομαχίες μας όπως τις λέω εγώ.

Για να γίνουν οι περίφημες τσουγκρομαχίες θα πρέπει να τελέσουμε μία από τις πιο παραδοσιακές πασχαλινές ασχολίες, τη βαφή αυγών. Πρόκειται, για μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις δικές μας οικογενειακές παραδόσεις αλλά και να περάσουμε στα παιδιά μας όσα γνωρίζουμε. Και το σημαντικότερο όλων, κάνουμε τον χρόνο μας μαζί τους ακόμα πιο ποιοτικό.

Σύμφωνα με την παράδοση τα αυγά τα βάφουμε Μεγάλη Πέμπτη σε κόκκινο χρώμα. Η οικογένεια μας όμως μπορεί να είναι πιο “μοντέρνα” και να τηρούμε τις παραδόσεις έστω και με κάποιες “παραλλαγές”.

Παρακάτω θα βρείτε διαφορετικούς τρόπους για βαφή αυγών που θα προσφέρουν στα παιδιά μας διασκεδαστικές και απολαυστικές στιγμές.

Εκτός απ’ το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα χρώματα του εμπορίου ή και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αφού βάψετε τα αυγά σας μπορείτε στη συνέχεια να κολλήσετε επάνω αυτοκόλλητα με πασχαλινά μοτίβα. Ή να φτιάξετε σχέδια πάνω στα αυγά πριν τα βάψετε με την ταινία, την οποία θα αφαιρέσετε μετά το βράσιμο και έτσι θα έχετε περίτεχνες “δημιουργίες”.

Μια άλλη ιδέα είναι να προμηθευτείτε κλωστές φλος να βρέξετε το αυγό μας και να το περάσετε από τις κλωστές. Το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο σα καραμελίτσα. Αφού τα τυλίξετε όλα τα αφήνετε να βράσουν και όταν τα ξετυλίξετε θα έχουμε υπέροχα πολύχρωμα αυγά.

Άλλη μία ιδέα που φέτος θα υλοποιήσω στα δικά μου αυγουλάκια είναι να τα ζωγραφίσετε. Προμηθευτείτε από βιβλιοπωλείο ειδικούς μαρκαδόρους για μικρά παιδιά. Είναι ιδανικοί καθώς είναι μη τοξικοί και η μελάνη τους μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το δέρμα και τα ρούχα με νερό. Μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά σας τα αυγά. Μία ασχολία που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρά σας και θα τους δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους φύση και φαντασία.

Εγώ τα δικά μου αυγά πάντως φέτος θα τα ζωγραφίσω να μοιάζουν με προσωπάκια.
Εύχομαι σε όλους και όλες δημιουργικό παιχνίδι και Καλό Πάσχα!

Διάβασε ακόμα: Φυσικές βαφές για τα πασχαλινά αυγά

ΥΓ. Όποια τεχνική και αν ακολουθήσετε, μην ξεχάσετε να γυαλίσετε στο τέλος τα βαμμένα πασχαλινά αυγά. Με μία πετσέτα, την οποία έχετε ραντίσει με λίγο λάδι. Έτσι θα είναι τα αυγά σας πιο λαμπερά από ποτέ!

❤️ Φωτογραφία: Paige Cody

Newsletter