Αν αυτό που σε εντυπωσιάζει όταν παραγγέλνεις τον καφέ σου είναι η φίρμα, το μαγαζί, η χαμηλή τιμή, ή η καλή παρέα, δεν είσαι μόνη ούτε μόνος. Συνήθως είναι και η ευκολία στη μέση –ποιο μαγαζί είναι πιο κοντά μας. Μας εξασφαλίζουν, όμως, αυτά ότι η κούπα μας θα μας προσφέρει και απόλαυση και τα πολύτιμα οφέλη που έχει ο καλός καφές;

Στο προηγούμενο κείμενό μας εξηγήσαμε τα πάντα για τον καφέ. Από την προέλευσή του, μέχρι τα είδη και την ποιότητά του. Να δούμε τώρα πώς μπορούμε να απολαύσουμε την καλύτερη εμπειρία καφέ και έξω και στο σπίτι; Πάμε, λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα: Είναι ο καφές σου… φρούτο;

Σε ένα μαγαζί μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε αρκετά πράγματα. Την ποιότητα του καφέ που προετοιμάζουν αλλά και τον τρόπο παρασκευής του. Ακόμα την αντιμετώπισή του (την αποθήκευση, τη συντήρησή του) καθώς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας του και των υπολειμμάτων της παραγωγής του. Ένα coffee shop που σέβεται το προϊόν του οφείλει να σέβεται τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι ώστε να παρέχει το καλύτερο αποτέλεσμα στον καταναλωτή – καλός καφές πάντα με ένα χαμόγελο. 

Αν και είναι πολύ της μόδας… δεν αρκεί ο barista να έχει ωραία tattoo.

Τις φορές που επιλέγουμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στο σπίτι, υπάρχουν εξίσου κάποια tips για να μας εξασφαλίσουν μια ωραία εμπειρία. 

Αρχικά, για την καλύτερη ανάδειξη των στοιχείων του καφέ στο σπίτι προτιμότερο είναι το νερό να είναι εμφυαλωμένο. Έτσι αποφεύγουμε τα άλατα του νερού, που μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση του καφέ μας. Και επιπλέον προστατεύουμε και τη μηχανή του καφέ μας.

Είναι εξίσου σημαντικό να προτιμάμε καφέδες από τοπικούς Έλληνες roasters καφέ. Εξάλλου, ακόμη και οι μικρότεροι παραγωγοί μπορούν πλέον να μας προμηθεύσουν καφέ για οποιαδήποτε οικιακή μηχανή (από καψουλες, μέχρι καφέ φίλτρου και τον αγαπημένο μας ελληνικό). Πρόκειται για καφέδες των οποίων η ποιότητα είναι κλάσεις ανώτερη από εκείνους στα super market. 

Μη διστάσεις να ρωτήσεις και για διάφορους εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής καφέ τον roaster που θα επιλέξεις, για μια ιδανική εμπειρία καφέ στο σπίτι!

❤️ Φωτογραφία: Mike Kenneally

Newsletter