Όσοι με γνωρίζουν το πολύ βασικό και πρώτο που μαθαίνουν για εμένα είναι ότι λατρεύω τα βιβλία. Μια πολύ συχνή ερώτηση λοιπόν είναι πιο βιβλίο είναι το αγαπημένο μου.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω ότι ΟΧΙ δεν μπορώ να διαλέξω αγαπημένο βιβλίο. Όχι μου είναι εξαιρετικά αδύνατο να το κάνω. Ένα ωστόσο από τα αγαπημένα μου και που θα διάβαζα ξανά είναι το “Πες μου… πόσο με αγαπάς” της Ανθούλας Αθανασιάδου.

Πρόκειται για ένα απίστευτα ευκολοδιάβαστο και εθιστικό εφηβικό μυθιστόρημα. Η γραφή της Αθανασιάδου είναι μοναδικά προσιτή και περιγραφική σε σημείο να νιώθεις ότι είναι θεατής σε μια ζωή που εξελίσσετε εκείνη τη στιγμή.

Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά αγαπώ και παρότι τελειώνει και σου αφήνει την απορία και τι θα γίνει όταν τελειώσει το καλοκαίρι. Δεν αφήνει αυτό το αίσθημα της ανεκπλήρωτης ιστορίας και του κάτι που λείπει ακόμα.

Κύριοι χαρακτήρες ή Ντένια και η μητέρα της. Μια όμορφη ιστορία που μέσα από δάκρυα, παρεξηγήσεις και άγχη θα οδηγήσει στο τελικό μόνιασμα μητέρας και κόρης. Γρήγορο δυναμικό και εστιασμένο στη σχέση μαμάς και κόρης με τον έρωτα σε πρώτο πλάνο.

Διαβάστε ακόμα: Δια χειρός γυναικός και με τόλμη: 4 βιβλιοπροτάσεις

Η Ντένια θα γνωρίσει τον έρωτα για πρώτη φορά, πόσο μεγάλα και σημαντικά μοιάζουν τα πρώτα αυτά καρδιοχτύπια; Πόσο όλα μπροστά τους ασήμαντα; Πως κάθε τι μοιάζει μοναδικό και στο μυαλό καθοριστικό. Αυτή η αίσθηση ότι τίποτα τόσο σπουδαίο αλλά και τόσο δυνατό θα συμβεί ξανά. Και θα το πω ξανά: αχ αυτά τα πρώτα καρδιοχτύπια.

Όλα αυτά τα βιώνουμε μέσα από τα μάτια της Ντένιας. Ένα μυθιστόρημα που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα. Όχι μόνο σε έφηβους αναγνώστες αλλά και σε μεγάλους. Βρίσκω την ιστορία διαχρονική και με κρυμμένα tips. Μια επιλογή που θα πρέπει να βρίσκετε στη βιβλιοθήκσ σας.

Βιβλίο “Πες μου… πόσο μ’αγαπάς”
by Ανθούλα Αθανασιάδου,
Eκδόσεις Κέδρος,
σελίδες: 160

Newsletter