Καραντίνα, ξανά. Τι κάνουμε; Ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας, υπομονή και λίγα από τα παρακάτω :

1. Μένουμε μέσα

Για ποιο λόγο οι περισσότεροι, ενώ σε κανονικές συνθήκες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ξαπλωμένοι στον καναπέ και βαριούνται να βγουν από την είσοδο του σπιτιού τους, όταν αρχίζουν οι περιορισμοί θέλουν να αλωνίσουν τα βουνά και τα λαγκάδια, ή τις ταβέρνες και τα μπαρ?? Μένουμε μέσα επειδή οι σημερινές θυσίες είναι οι αυριανές ανταμοιβές.

2. Ζούμε την ζωή μας

Όσο και να αστειευόμαστε γι’αυτό, η χρονιά αυτή δεν γίνεται να διαγραφεί, να μην μετράει κλπ. Η ζωή δεν κάνει παύσεις και εκκινήσεις, το κοντέρ μετράει, επομένως ας σεβόμαστε την κάθε μέρα που περνάει.

3. Μορφωνόμαστε

Κανείς δεν τα ξέρει όλα, ακόμη κι αυτά που ανήκουν στα ενδιαφέροντα του καθένα μας. Ο,τιδήποτε μπορεί να μας κινήσει το ενδιαφέρον το ψάχνουμε, μαθαίνουμε, μορφωνόμαστε.

4. Ποτό ή φαγητό με φίλους – διαδικτυακά

Μπορούμε να κανονίσουμε με τους φίλους μας ομαδική βιντεοκλήση, και ο καθένας να φτιάξει το ποτό του ή ένα ωραίο φαγητό. Όλοι μαζί παρέα ανεβάζουν την διάθεση και το ηθικό. Πέφτει και πολύ γέλιο.

 

5. Βιβλία – βιβλία – βιβλία

Δεν ξέρω αν ανέφερα τα βιβλία σαν την καλύτερη παρέα. Αν ξεμείνουμε, ας αγοράσουμε καινούρια! Τα περισσότερα συνοικιακά βιβλιοπωλεία εξυπηρετούν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά για παραγγελίες. Στηρίζουμε και τις μικρές επιχειρήσεις.

6. Zaping στο youtube

Υπάρχουν πολλά κανάλια στο youtube για όλα τα ενδιαφέροντα. Οι εκπομπές έχουν φοβερή ποιότητα και σε επίπεδο παραγωγής, αλλά και σε περιεχόμενο, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τηλεοπτικές παραγωγές μεγάλων δικτύων.

7. Βραδιά με βιντεοπαιχνίδια

Ήρθε η ώρα της αποποινικοποίησης των βιντεοπαιχνιδιών. Δεν είναι όλα γεμάτα βία, τρέλα και ψυχοπάθεια. Υπάρχουν φοβερά παιχνίδια μυστηρίου και λογικής, γεμάτα γρίφους και ατμοσφαιρικά γραφικά για εμάς τους ξενέρωτους.

8. Βάζουμε πρόγραμμα

Το γεγονός ότι είμαστε μέσα, δεν σημαίνει πως δεν έχει σημασία το πρόγραμμα. Ίσα ίσα, παίζει σημαντικότερο ρόλο αυτές τις στιγμές το πρόγραμμα, ειδικά στα παιδιά, για να κρατάει τα μπόσικα και να μας οδηγεί μέσα στην μέρα μας. Είναι εύκολο να αφήσουμε τα παιδιά να ξυπνήσουν λίγο πριν το μάθημα, ή να μας απορροφήσει μια σειρά και να παρακολουθήσουμε 1-2 σεζόν μαζεμένες, και όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε θέση στον καναπέ να έχουμε ξεχάσει και το όνομά μας. Τα παιδιά αδιάβαστα, τα ζώα χωρίς βόλτα, όλοι χωρίς φαϊ, χάος. 

9. Καθαριότητα = ολόκληρη η αρχοντιά

Δεν θα κουραστώ να το λέω και να το γράφω. Ο καθαρός και οργανωμένος χώρος, μας προσφέρει καθαρή και οργανωμένη σκέψη. Όταν το σπίτι μας είναι καθαρό και σε τάξη, έχουμε χρόνο και διάθεση να βάλουμε σε τάξη και το μυαλό μας.

10. Για σενα νοιάσου, και σήκω ντύσου πλύσου και χτενίσου

Όταν ξυπνάμε και περνάμε όλη την ημέρα μας με τα ρούχα που φορούσαμε στον ύπνο, και ίσως πέσουμε για ύπνο το βράδυ με τα ίδια ρούχα, τότε εκτός από ένα θέμα με την υγιεινή, αισθανόμαστε αναπόφευκτα πως ζούμε την ημέρα της μαρμότας. Το πρωί σηκωνόμαστε, πλενόμαστε, ντυνόμαστε και περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Τεράστιο σπρώξιμο προς την καλή διάθεση!

11. Προσευχή

Ο μόνος δρόμος για την εσωτερική μου γαλήνη είναι η προσευχή, που σχεδόν πάντα οδηγεί στο ευχαριστώ. Αντλώ δύναμη και θάρρος, ενώ όταν απομακρύνομαι, ασυναίσθητα πάντα, αισθάνομαι να μου λείπει κάτι βαθιά αναγκαίο.

12. Είμαστε ευγνώμονες

Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί της ευτυχίας. Όταν αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη, μπορούμε ευκολότερα να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής, είμαστε πιο ήρεμοι, γαλήνιοι και θετικοί. Όταν επικεντρώνεται κανείς σε αυτά που έχει , και όχι σε αυτά που θέλει να αποκτήσει, είναι πιο κοντά στην ευτυχία.

13. Γεμίζουμε το ποτήρι

Το ποτήρι μισοάδειο τραβάει πολύ κόσμο τελικά, που όχι μόνο είναι απαισιόδοξος, αλλά ασκεί δριμεία κριτική σε πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζει και πολλά. Οι άνθρωποι αυτοί υποβαθμίζουν συλλογικές προσπάθειες, αντιδρούν σε ό,τι μπορεί να τους ξεβολεύει και γενικότερα δεν είναι και η θετικότερη επιρροή. Μακριά λοιπόν. Βάζουμε τέλος στην μίρλα και την κατήφεια, και επιλέγουμε να ζούμε με θετικό πρόσημο, τονίζοντας την καλή πλευρά της ανθρωπότητας. Have faith. 

Newsletter